Wie doordacht omgaat met stikstofbemesting, plukt daar de vruchten van. Dat bleek eens te meer in een workshop van B3W over bemesting.
In de strijd tegen pesticiden zetten onderzoekers uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk volop in op onder meer digitale innovatie.
De huidige warme en droge weersomstandigheden zijn ideaal voor de ontwikkeling van verschillende plaaginsecten in kolen.
Op dinsdag 8 juli 2025 vond het proefveldbezoek bio groenten onder bescherming plaats in Kruisem. Onze onderzoekers gaven meer uitleg over (resultaten van) lopende onderzoeken en projecten.
Vlaanderen publiceerde begin juli de resultaten van de perceelsaangifte 2025. Voor bataat zien we dat het areaal en het aantal producerende bedrijven sinds 2022 gestabiliseerd is.
Fertigatie is een efficiënte manier van bemesten via druppelirrigatie.
Opgelet! Vanaf vrijdag 4 juli zijn er extra beperkingen op het gebruik van oppervlaktewater in Oost-Vlaanderen.
Om biobloementelers te helpen een plant met bodemschimmels te herkennen, werd voor enkele belangrijke bodemschimmels een infofiche gemaakt. Je kan deze printen en ophangen in je bedrijf.
Al sinds mei zijn veel preitelers extra waakzaam als het over trips gaat. Het aanhoudende droge weer (buiten enkele buien) en vooral de zachte tot warme temperaturen zorgden ervoor dat trips zich...
Omdat vergroening steeds belangrijker wordt voor lokale temperatuurbuffering, werden al heel wat studies uitgevoerd rond het hygrothermische effect van gevelgroen. Deze werden gebundeld in een...
Al enkele jaren geleden werd de MIRLET-tool ontwikkeld als een intiatief en samenwerking tussen Inagro, PSKW en Viaverda. De applicatie werd nu geïntegreerd in Care4Growing.
Het samenwerkingsverband ‘Praktijkcentra Plant’ heeft zijn vierde gezamenlijk jaarverslag uitgebracht.
Slim en doeltreffend omgaan met gewasbescherming verhoogt niet alleen de veiligheid op land- en tuinbouwbedrijven, maar beschermt ook ons milieu. Het verder aanpakken van puntvervuiling is heel...
De voorbije groeiseizoenen werden we steeds vaker geconfronteerd met weersextremen zoals langdurige droogte en hittegolven.
In het Jaarprogramma Duurzaamheid van Viaverda zoeken we naar duurzame oplossingen voor onder meer teeltsubstraten en waterverbruik.
Bij het telen van verschillende sierteeltgewassen in een gesloten meerlagenteeltsysteem is scouten voor ziekten en plagen een uitdaging door de op elkaar gestapelde teeltlagen.
Op vraag van de sector werden de resultaten van zes Vlaamse studies gebundeld in een samenvattend rapport. Dit rapport werd opgesteld in het kader van het project ‘GreenSupport’ en...
Op dinsdag 17 juni 2025 vond de Demonamiddag zaadteelt wilde planten plaats bij Viaverda in Destelbergen.
Op maandag 16 juni 2025 vond het Proefveldbezoek openluchtgroenten plaats op onze site in Kruisem.
Hoewel we in vergelijking met vorig jaar mochten spreken van goede omstandigheden bij de start van het bataatseizoen, heeft de plantperiode toch langer aangesleept dan verwacht.
Op woensdagavond 11 juni en donderdagvoormiddag 12 juni verzamelden een honderdtal professionals uit de sectoren sierteelt en groenvoorziening op onze site in Destelbergen voor een leerrijke...
In de voorbije twee schooljaren heeft Viaverda in het plattelandsproject EDUPAK leerlingen van tuinbouwscholen voorgelicht.
Op donderdag 5 juni 2025 vond de studiedag plaats in het Hof ter Saksen in Beveren.
Het alternatief om winterzaaiui te telen (met eventueel nieuwe genetica) krijgt (weer) meer en meer interesse. Daarom wordt winterzaaiui in een proef vergeleken met winterplantui, voorjaarsplantui...
Het mooie voorjaarsweer brengt naast droogte ook uitdagende plaagbeheersing met zich mee. Naar aanleiding daarvan liggen er verschillende spruitkoolproeven aan.