Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

«juni 2024»
madiwodovrzazo
272829303112
34567
Wandelvoordracht akkerbouw - Bertem

Wandelvoordracht akkerbouw - Bertem

Het Agentschap Landbouw en Zeevisserij, de Bodemkundige Dienst van België, het KBIVB, Viaverda, Inagro, het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant en het LCG, nodigen u uit op de wandelvoordracht akkerbouw te Bertem

Lees meer
89
10111213141516
17
Proefveldbezoek bio groenten onder bescherming - Kruisem

Proefveldbezoek bio groenten onder bescherming - Kruisem

Wil je meer te weten komen over onze proeven in bio beschutte groenteteelt? We lichten onze proeven en projecten toe tijdens een geleide wandeling langs onze tunnels en verwarmde serre. Deelname is gratis. Noteer 17 juni in je agenda en schrijf je hier in!

Lees meer
181920212223
24252627
Proefveldbezoek groenten openlucht - Kruisem

Proefveldbezoek groenten openlucht - Kruisem

Wil je meer te weten komen over onze proeven rond groenten in openlucht? Op donderdagnamiddag 27 juni lichten we onze proeven en projecten toe tijdens een geleide rondgang op de percelen in Kruisem. Verschillende proeven in prei, bloemkool, uien en wortelen komen aan bod. Daarnaast zullen in wortelen en uien ook enkele mogelijkheden voor plaatsspecifieke onkruidbestrijding gedemonstreerd worden. Naast een ARA Ecorobotix zal ook het gebruik van een taakkaart opgemaakt via dronebeelden (Croptic) en het plaatsspecifiek toepassen van herbiciden via intelligente spuittechnieken gedemonstreerd worden. Deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven! 

Lees meer
282930
1234567

Exporteer evenement Werk aan je bodem via boerderijcompostering!

Werk aan je bodem via boerderijcompostering!
Evenement datum: 11/06/2024 14:45 - 16:30
Print

Op dinsdag 11 juni 2024 organiseert de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W) een thematisch uitwisselingsmoment over boerderijcompostering. Je komt er meer te weten over welke aspecten bijdragen aan een betere bodemkwaliteit, met een focus op boerderijcompostering.

Dit thematisch uitwisselingsmoment gaat door in Hansbeke, bij varkenshouder Carl Coppens. Hij teelt korrelmais en aardappelen, afgewisseld met groenbemesters, en werkt actief aan een gezonde bodem. Recent startte hij met boerderijcompostering. Carl is alvast overtuigd en hij vertelt jullie graag waarom! Tijdens het bezoek belichten we:

 • welke aspecten bijdragen aan een betere bodemkwaliteit.
 • het volledige proces rond de opbouw en opvolging van de composthoop.
 • de voordelen en uitdagingen van boerderijcompostering.
 • hoe jij dit kan toepassen op jouw bedrijf.

Hiernaast zal Koen Willekens, expert boerderijcompostering bij ILVO, de wetgeving toelichten en zijn expertise met jullie delen.

We raden aan laarzen mee te nemen naar het bezoek.

In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.

 

Praktisch
 • Wanneer? Dinsdag 11 juni 2024 van 14.45 tot 16.30 uur
 • Waar? Warande 36A te 9850 Hansbeke (Deinze)
 • Voor wie? Land- en tuinbouwers, adviseurs
 •  

Neem je deel? Schrijf snel in!
Inschrijven kan tot één dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:

 • Surf naar de evenementenpagina van dit thematisch uitwisselingsmoment op de site van B3W.
 • Klik op de gele inschrijvingsknop.
 • Je kan je inschrijven als gast of met een eigen B3W-account zodat je aan alle informatie op ons platform kan. Vul in beide gevallen de noodzakelijke gegevens in, en controleer je mailbox voor de bevestigingsmail. Maak je een nieuw account aan, vergeet dan niet naar de evenementenpagina terug te keren en nogmaals op de inschijfknop te klikken. Anders is je inschrijving voor dit evenement niet afgerond.

 

B3W

Dertien Vlaamse praktijk- en onderzoekscentra zetten hun schouders onder de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W). Samen beheren we het kennisnetwerk en vertalen we die kennis naar direct toepasbare richtlijnen en handvaten voor land- en tuinbouwers in functie van een oordeelkundige bemesting en een geïntegreerd bodembeheer. We vinden het daarin belangrijk om ook de land- en tuinbouwers te betrekken en hun ervaring en kennis op te nemen, alsook om hun creativiteit te stimuleren.

Meer weten of na een activiteit nog eens rustig alle informatie bekijken?

 

Meer info

Lien De Schrijver

Comments are only visible to subscribers.