Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Belpotato.be bereikt akkoord over late melding

Belpotato.be bereikt akkoord over late melding
Print

Het plantseizoen werd dit jaar enorm vertraagd door de extreme weersomstandigheden. Bovendien werden - meer dan andere jaren - aardappeltelers geconfronteerd met pootgoed van mindere kwaliteit. Elk van deze 2 redenen en soms zelfs de combinatie van de 2 heeft op heel wat velden voor opkomstproblemen gezorgd. 
We raden aan om de velden goed op te volgen en alle opkomstproblemen onmiddellijk te bespreken met de aanbieder van pootgoed én de afnemer van de aardappelen. 


Melding tot 31 juli

De gedragscode contractuele relaties voorziet dat opkomstproblemen voor aardappelen geplant na 5 mei kunnen gemeld worden tot 30 juni. Omwille van de extreem late plantdatum op sommige percelen bereikten we in het branche overleg van Belpotato.be een akkoord over de melding van opkomstproblemen. 
Voor aardappelen geplant na 5 juni wordt de melding van opkomstproblemen toegelaten tot 31 juli. De verschillende partijen in het branche overleg vragen hun leden om zich constructief op te stellen om de individuele opkomstmoeilijkheden binnen elke contractuele relatie te bespreken en goede oplossingen voor beide partijen te vinden. 
Op vraag van het bestuursorgaan van Belpotato.be zal haar werkgroep pootgoed samenkomen om zowel knelpunten op korte termijn aan te pakken als oplossingen te zoeken voor de uitdagingen op de lange termijn over en voor de beschikbaarheid van Belgisch pootgoed.
 


Persbericht Belpotato.be
24 juni 2024

Belpotato.be is de Brancheorganisatie die de Belgische aardappelproducenten, handelaars en verwerkers verenigt
 

Vorig Artikel Nog niet alle aardappelen geplant
Volgend Artikel Nog nooit zoveel onzekerheid - Persbericht NEPG

Comments are only visible to subscribers.