Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

PCS werkt verder aan duurzame sierteelt

PCS werkt verder aan duurzame sierteelt
Print

De sierteeltsector realiseerde de afgelopen jaren belangrijke zaken in thema’s zoals biologische en geïntegreerde gewasbescherming, cijfermatig onderbouwde bedrijfsbeslissingen en certificatie. Zo steeg de certificatiegraad in de sector van 19% naar meer dan 70%, waardoor goede landbouwpraktijken, milieubewust telen en ondernemerschap duurzaam geborgd worden. Dankzij aanvullende financiering van het Departement Landbouw & Visserij kan het PCS de sector nu verder ondersteunen in een aantal andere belangrijke thema’s rond duurzaamheid:
 

  1. Waterbeschikbaarheid en -kwaliteit, om goed te kunnen telen tijdens de meer frequente droogteperiodes en extremere weersomstandigheden, en zoveel mogelijk regenwater te (her)gebruiken op het bedrijf.



  2.  
  3. Verduurzaming van substraten, waarbij alternatieven voor veen gezocht moeten worden die zowel meer duurzaam zijn als voldoen aan alle noodzakelijke kwaliteitsparameters voor sierteeltproducten.



  4.  
  5. Energie, de grote uitdaging om energiebesparend te telen en op lange termijn minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.



  6.  
  7. Telers kunnen zich hierbij laten begeleiden door.

 


Tegelijk bouwen we samen met de telers in de werkgroep Sierteeltstrategie 2050 een langetermijnvisie uit voor de grote uitdagingen in onze sector, zodat we onze eigen sectorambities op lange termijn kunnen realiseren.


 

 

Vorig Artikel Vydate 10 G nu ook erkend tegen wortelluizen en Limocide tegen roest
Volgend Artikel Onkruidbestrijding in de aardappelteelt voorjaar 2023

Ook interessant...