Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Diensten

Van experten krijg je betrouwbaar en onafhankelijk advies voor het telen, aanplanten en onderhouden van planten. Ook toeleveringsbedrijven uit de sector zijn welkom bij Viaverda.

Waarnemings- & Waarschuwingssysteem voor ziekten en plagen

Waarnemings- & Waarschuwingssysteem voor ziekten en plagen
Print

Observeren, de juiste diagnose stellen en snel en correct ingrijpen is van kapitaal belang voor een geslaagde gewasbescherming. Bij telers en groenvoorzieners ontbreekt vaak de tijd om gewascontroles op plagen en ziekten uit te voeren. Daarom waarschuwt W&W je als lid op welk tijdstip je deze in een bepaald stadium kan waarnemen en hoe en wanneer je deze best beheerst of bestrijdt, doelgericht vooraleer schade is aangericht.

Voor aardappeltelers is er het beslissingsondersteunend model dat voorspelt wanneer de aardappelziekte sterk kan uitbreiden. Dit laat de teler toe om tijdig een preventieve bespuiting uit te voeren. Een beredeneerde en gerichte aanpak vormt immers de basis voor een geïntegreerde bestrijding. 

 

Vragen? Neem contact op met…

 • Pieter Vanhaverbeke (Aardappelen)
  T: +32 9 331 60 96 – waarschuwingen.aardappelen@viaverda.be
   
 • Louis Lippens (Groenten)
  T: +32 9 331 60 82 – waarschuwingen.groenten@viaverda.be
   
 • Liesbet Van Remoortere of Bart Haleydt (Sierteelt en groenvoorziening)
  T: +32 9 353 94 70 – waarschuwingen.sierteelt@viaverda.be

 

Wens je op de hoogte gehouden te worden op het ogenblik dat je een ziekte of plaag het best behandelt? Activeer dan je lidmaatschap.

Vorig Artikel Waterportaal