Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Diensten

Van experten krijg je betrouwbaar en onafhankelijk advies voor het telen, aanplanten en onderhouden van planten. Ook toeleveringsbedrijven uit de sector zijn welkom bij Viaverda.

Proeven voor bedrijven en GEP

Proeven voor bedrijven en GEP
Print

Als toeleveringsbedrijf voor land- en tuinbouw of groenvoorziening kan je proeven laten uitvoeren door Viaverda. Dit kan gaan om het uittesten van nieuwe rassen, gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, substraten,… of nieuwe technieken.

 

GEP-erkenning

Voor de uitvoering van gewasbeschermingsproeven (werkzaamheid en fytotoxiciteit) en smaakonderzoeken beschikt Viaverda over een GEP-erkenning (Good Experimental Practices):

  • Deze erkenning is geldig voor zowel teelten in openlucht als teelten onder bescherming en dit voor de verschillende types gewasbeschermingsmiddelen.
  • De erkende toepassingsmethoden zijn bespuiten, vernevelen, microgranulaten, granulaten, behandelde zaaizaden, aangieten, schijfvernevelaar, zaaizaadbehandeling tijdens zaaien in potten, bodeminjectie, dompelen, aanstrijken, bepoederen, aerosol, dippen in stekpoeder. We beschikken hiervoor over een aangepast spuitlokaal en spuitapparatuur (manueel zelfgedragen en automatisch zelfrijdend).
  • Binnen het kwaliteitshandboek is er een duidelijke omschrijving van de toe te passen procedures voor het naleven van de veiligheidsregels, diverse beoordelingsmethoden, toepassingsmethoden, statistische analyse, registratiesysteem,…

 

Rapport

Van elke proef wordt een uitgebreid rapport opgesteld waarbij de absolute vertrouwelijkheid gerespecteerd wordt naar de klant toe.

 

Wens je bepaalde proeven te laten uitvoeren?

Neem dan contact op met één van onze studiedirecteurs, die een projectvoorstel met bijhorende offerte voor je opmaakt.

 

Vragen? Neem contact op met…

  • Els Pauwels (teelten in openlucht)
    T: +32 9 353 94 88 – els.pauwels@viaverda.be
  • Saskia Buysens (teelten onder bescherming)
    T: +32 9 381 86 81 – saskia.buysens@viaverda.be
Vorig Artikel Advies op maat
Volgend Artikel Smaak- en consumentenonderzoek