Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Meer speelruimte in onkruidbestrijding schermbloemigen

Meer speelruimte in onkruidbestrijding schermbloemigen
Print

Onkruidbestrijding in schermbloemigen rekent op zowel bodem- als contactherbiciden. Met het plotse wegvallen van prosulfocarb als actieve stof (middelen zoals Defi, Spow en Roxy) begin februari 2024, viel een belangrijke pijler in de herbicidenschema’s van deze teelten weg. Ondertussen zijn er enkele nieuwigheden die iets meer speelruimte geven om in na-opkomst eventueel nog correcties uit te voeren.

 

Noodtoelating en nieuwe erkenningen

Recent heeft het middel Lentagran 45 WP op basis van 450 g/kg pyridaat namelijk een uitbreiding van het etiket gekregen. Sinds 15/04/2024 is dit middel ook erkend in onder andere wortel, knolselder en pastinaak aan 1 kg/ha (gefractioneerd toepassen). Daarnaast is een product op basis van 480 g/l bifenox tijdelijk toegelaten in wortelen, knolselder en pastinaak. Het gewasbeschermingsmiddel Fox 480 SC is toegelaten voor het gebruik in deze teelten tegen zwarte nachtschade voor een termijn van 120 dagen startend vanaf 15/04/2024 tot en met 12/08/2024. Dit middel moet gefractioneerd toegepast worden aan maximum 1 l/ha, vanaf het 2-bladstadium van de teelten.

Beide middelen zijn contactmiddelen waar wij als praktijkcentrum al enige jaren ervaring mee hebben in de teelt van wortel en pastinaak. Contacteer ons gerust indien je vragen hebt. Meer informatie over deze middelen is te vinden op Fytoweb.

 

Meer info

Ellen Dendauw

Vorig Artikel Geslaagde onkruidbestrijding start voor zaai
Volgend Artikel Ga niet stapelen met gelijkaardige gewasbeschermingsmiddelen!

Comments are only visible to subscribers.