Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Maak gebruik van ons perceelsgericht advies via de webapplicatie aardappelziekte

Maak gebruik van ons perceelsgericht advies via de webapplicatie aardappelziekte
Print

Als lid van Viaverda aardappelen (PCA-leden) kan u gratis gebruik maken van de webapplicatie aardappelziekte voor perceelsgericht advies. Deze applicatie is te raadplegen via onze website. Stuur ons een mailtje en we geven jou gratis toegang! 

Perceelsgericht advies

De applicatie geeft voor jouw eigen percelen de meest relevante en actuele informatie die nodig is om oordeelkundig te kunnen beslissen of en wanneer een bespuiting nodig is. Concreet kan de webapplicatie aardappelziekte voor jouw percelen de infectiekansen berekenen én de mate van bescherming van het aardappelgewas. Samen vormen deze factoren immers een reëel risico voor de aardappelziekte op jouw perceel. De berekeningen gebeuren aan de hand van:

  • Lokale gedetailleerde weersgegevens (weerstations in jouw buurt)
  • Regionale weersvoorspellingen tot 5 dagen vooruit
  • Het ontwikkelingsstadium en de eigenschappen van het door jou geteelde aardappelras
  • De door jou geregistreerde bespuitingen

Deze info wordt in de webapplicatie weergegeven zoals in de afbeelding hieronder. Een groene bol staat voor een veilige situatie (laag risico). Wordt een rode bol weergegeven (hoog risico), dan betekent dit dat het gewas vanaf die dag onvoldoende beschermd is tegen de voorspelde infectiekansen. 

 

 

Bovendien bestaat de mogelijkheid om per perceel een verwittiging per SMS te ontvangen indien het risico toeneemt (groen wordt oranje of oranje wordt rood).

Dit perceelsgericht advies laat toe dat u enkel behandeld wanneer de bescherming onvoldoende geworden is én er een reëel risico op infectie voorspeld wordt. Raadpleeg onderaan de beknopte handleiding voor gebruik.

Interesse? Stuur een e-mail met jouw naam en adres naar waarschuwingen.aardappelen@viaverda.be 

Vorig Artikel Kwaliteit in de bewaring - begin mei 2024
Volgend Artikel Voorjaarswerkzaamheden alweer stilgelegd

Bekijk de publicatie

Comments are only visible to subscribers.