Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Agenda

Invulformulier voor advies en stalenonderzoek bij het Waarschuwingssysteem voor siertelers en groenvoorzieners

Als lid van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem kan je gratis advies vragen over gevonden schadebeelden op de plant en parasieten.

Waarschuwings- en Actua-berichten voor siertelers & groenvoorzieners

Vaak ontbreekt bij boomtelers en groenvoorzieners de tijd om te speuren naar minuscule eitjes of larven van plagen op de plant, toch is dit van kapitaal belang om nadien schade op de plant te...

Sierteelterkenningen bekomen voor Microthiol Special Liquid en Serifel

Vorige maand hebben we sierteelterkenningen bekomen voor de fungiciden Microthiol Special Liquid (10929P/B, 825 g/l zwavel) en Serifel (10964P/B, 8,8E+10 CFU/g Bacillus...

Brede sierteelterkenningen bekomen voor Vintec en Serenade ASO en uitbreiding voor Decis 15 EW

Onlangs hebben we een brede erkenning bekomen voor het product Vintec (10626P/B, 1,0E+10 CFU/g Trichoderma atroviride stam SC1) voor zowel gebruik onder bescherming als in open lucht.

‘Comité Kleine Teelten - Sierteelt’ besprak de meest dringende acties voor nieuwe producterkenningen in België

Op 19 maart 2024 kwam het Belgische Comité ‘Kleine Teelten - Sierteelt' bijeen in verband met het vastleggen van de meest dringende acties met het oog op het erkenningswerk voor nieuwe...

Overzichtsposters erkende middelen, onmisbaar bij de keuze van het juiste middel

De jaarlijks vernieuwde posters ‘Erkende middelen’ helpen je op weg bij de keuze van het juiste middel in het kader van IPM.

IPM-checklist voor groenvoorziening

Sinds 1 januari 2014 is de toepassing van geïntegreerde gewasbescherming (IPM) verplicht voor elke professionele gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen.

Presentaties Studiedag Groenvoorziening 'Waterbeheer in natuurlijke groenzones'

Op donderdag 22 februari 2024 vond de jaarlijkse Studiedag Groenvoorziening 'Waterbeheer in natuurlijke groenzones' plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Viaverda is kennispartner van De Zevende Gevel

De Zevende Gevel is een nieuw platform dat binnen B2Build, het kenniscentrum voor de bouw, werd opgericht rond natuurinclusieve buitenomgevingen.

Fytoproefweb: onderzoeksresultaten van gewasveiligheids- en efficiëntieproeven op sierplanten

Fytoproefweb is een databank met onderzoeksresultaten van zowel gewasveiligheids- als werkzaamheidsproeven op sierplanten die bij Viaverda plaatsvonden.

Technische Comités en Coördinatiecomité Sierteelt stellen proefprogramma's 2024 samen

Eind vorig jaar werden de proefprogramma's voor 2024 vastgelegd in overleg met de siertelers van de verschillende sectoren en de groenvoorzieners.

ReGreeneration: bouwen aan groene, veerkrachtige en sociaal inclusieve slimme steden

In het Europese Horizon-project ‘ReGreeneration: the next generation of green, resilient and socially inclusive smart cities’ werken 26 partners uit 12 Europese landen vier jaar lang...

Filmpje GroenGek(l)eurd & GreenSupport - Tournée Provinciale

In de reportage van Tournée Provinciale, uitgezonden op PlattelandsTV, werd in de week van 9 oktober 2023 ingezoomd op het kwaliteitslabel GroenGek(l)eurd en het project GreenSupport.

Presentaties navorming fytolicentie sportsector 'Bodemkwaliteit, het fundament van veerkrachtige sportterreinen'

Op dinsdag 24 oktober 2023 vond de navorming fytolicentie sportsector 'Bodemkwaliteit, het fundament van veerkrachtige sportterreinen' plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te...

Internationaal zwemvijvercongres bezoekt nieuwe proefzwemvijvers op PCS

Van 25 tot 28 september vond het Internationaal Zwemvijvercongres van de International Organization for Natural Bathing Waters (IOB) plaats in België met een 100-tal deelnemers vanuit 20 landen...

Nieuwe erkenningen voor de sierteelt

Een totaal nieuwe erkenning die we verkregen hebben voor de sierteelt, is die voor het product Botector (5000000000 CFU/g Aureobasidium pullulans stammen DSM 14940 en DSM 14941, 11046P/B).

ALTER-PEAT project goedgekeurd

Samen met de sector van substraatproducenten en onderzoekspartners Inagro, PCH, pcfruit en ILVO zal Viaverda de komende vier jaar zijn schouders zetten onder het project ALTER-PEAT.

Enkele belangrijke producten vallen weg in de komende jaren

Na het definitief wegvallen van Steward (indoxacarb) dit jaar komt nu ook het einde in zicht voor enkele andere producten die vaak worden gebruikt of die heel specifieke toepassingen hebben binnen...

Presentaties studiedag 'Biostimulanten' voor tuinaannemers

Op dinsdag 10 oktober 2023 organiseerde Groen Groeien de Studiedag 'Biostimulanten' op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Nieuwe erkenningen voor de sierteelt

Via proefwerk van het PCS en langs administratieve weg, werden een aantal nieuwe erkenningen voor de sierteelt verkregen.

12345