Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Onderzoekspartners

Onderzoekspartners
Print

Kennis van eigen onderzoek verweven met die van de onderzoekspartners stroomt via ons door naar de Vlaamse aardappel-, groente-, sierteelt- en groensector. Dit laat bedrijven uit de sectoren toe om hun competitiviteit te versterken en internationaal tot de wereldtop te blijven behoren. Onze onderzoekspartners zijn:


Praktijkcentra Plant

Viaverda maakt deel uit van het samenwerkingsverband Praktijkcentra Plant, dat praktijkgericht onderzoek in de plantaardige productie in Vlaanderen uitvoert. Het bestaat uit de 10 door Vlaanderen erkende praktijkcentra voor akkerbouw, fruitteelt, groenteteelt en sierteelt, nl. Inagro, KBIVB, LCG, LCV, FUSIENAAM, pcfruit, PCH, Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant, PSKW en VCBT. Deze praktijkcentra werken nauw samen met de telers, het bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen in Vlaanderen.

www.praktijkcentraplant.be

 

Agrolink Vlaanderen

Viaverda is een actieve partner in Agrolink Vlaanderen, het Vlaams onderzoeksnetwerk voor de hele land- en tuinbouwsector. Dit samenwerkingsverband bestaat uit de volgende onderzoeksinstellingen in Vlaanderen: UGent, KU Leuven, ILVO, HoGent, Inagro, Viaverda, Hooibeekhoeve, KBIVB, Nationale Proeftuin voor Witloof, Proefbedrijf Pluimveehouderij, PCFruit, PCH, PSKW en VCBT.

www.agrolink-vlaanderen.be

 

Technopool Sierteelt 

Viaverda is stichtend lid van de Technopool Sierteelt, een samenwerkingsverband tussen UGent, HoGent, ILVO en Viaverda, gefinancierd door de Provincie Oost-Vlaanderen, dat de hele onderzoeksketen in de Vlaamse sierteelt verenigt.

 

Enerpedia

Viaverda is partner van Enerpedia, een samenwerking van 11 landbouwproefcentra in Vlaanderen, waarbij kennis en nieuws rond energie in de land- en tuinbouw gebundeld wordt in één website. Enerpedia sensibiliseert en adviseert landbouwbedrijven om efficiënt met energie om te gaan. Dit gebeurt via diverse activiteiten, zoals infosessies, studiedagen, een-op-een-adviezen en grondige bedrijfsscreenings.

www.enerpedia.be
 


B3W
 
Viaverda neemt deel aan B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit. Deze dienst begeleidt land- en tuinbouwbedrijven richting duurzaam bodem- en nutriëntenbeheer. Op initiatief van de Vlaamse overheid bundelen elf partners hun kennis en ervaring binnen dit project.

www.b3w.vlaanderen.be
 


Nationaal en internationaal kennisnetwerk

We beschikken over een nationaal en internationaal kennisnetwerk met andere onderzoekscentra.

 

 

Vorig Artikel Onderzoeksinfrastructuur