Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

NUTRIMAN: thematisch netwerk rond nutriëntenmanagement en -hergebruik

NUTRIMAN: thematisch netwerk rond nutriëntenmanagement en -hergebruik
Contactpersoon: Ilse Delcour

+32 (0)9 353 94 78

ilse.delcour@viaverda.be
Projectpartners: Terra Humana, UGent, Inagro, PCS, ILVO, Vlaco en 9 partners uit Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Polen en Hongarije
Financiering EU Horizon 2020 Programme
Projectperiode: 1/10/2018 - 30/09/2021
Print

NUTRIMAN is een thematisch netwerk over stikstof (N) en fosfor (P) dat informatie samenbrengt over herwinbare, bio-gebaseerde meststoffen, technologieën, toepassingen en praktijken. Innovatieve resultaten van vergevorderde, toegepaste onderzoeksprojecten en industriële praktijken worden hierbij gekoppeld ten voordele van de land- en tuinbouwers.


De land- en tuinbouwsector en de voedingsindustrie zijn sterk afhankelijk van specifieke grondstoffen in hun productieproces en streven daarom naar duurzaamheid op lange termijn. Er is dringend nood aan een optimaler gebruik van grondstoffen en een evolutie naar een kennisgedreven land- en tuinbouw. Het is daarom essentieel om de kennis en informatie omtrent de onvoldoende toegepaste innovaties rond hergebruik van N en P (technologieën, producten en praktijken) tot bij de land- en tuinbouwers te krijgen.


Deze actie zal nieuwe mogelijkheden creëren voor land- en tuinbouwers om bruggen te maken tussen toegepast onderzoek met bruikbare resultaten en de land- en tuinbouwpraktijk in regio’s waar nutriëntenmanagement en -hergebruik steeds belangrijker worden. NUTRIMAN werkt hierbij bottom-up om knelpunten voor de toepassing snel bloot te leggen en om technologieën en producten met een groot draagvlak voorrang te geven, zodat het gebruik zich snel kan verspreiden. Het project heeft als doel een groter draagvlak te creëren om innovatieve N- en P-meststoffen, afkomstig uit nog ongebruikte bronnen van organische of secundaire materialen, toe te passen. Dit stimuleert de circulaire economie en garandeert een efficiënt gebruik door land- en tuinbouwers, zowel vanuit economisch als milieukundig standpunt.

Vorig Artikel Bi-o-ptimal@work: duurzaam telen via lokale additieven met verhoogd microbieel leven
Volgend Artikel Biobloemen: kleur van op het bioveld tot bij de consument

Comments are only visible to subscribers.

Meer weten?