Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Praktijkproeven Boomkwekerij

Praktijkproeven Boomkwekerij
Contactpersoon: Dominique Van Haecke

+32 (0)9 353 94 83

dominique.vanhaecke@viaverda.be
Financiering Departement Landbouw en Visserij
Projectperiode: 1/01/2023 - 31/12/2023
Print

Elk jaar wordt vanuit het Technisch Comité Boomkwekerij een proefprogramma met praktijkgerichte proeven voor de boomkwekerijsector opgemaakt. Het Technisch Comité Boomkwekerij is vertegenwoordigd door de verschillende deelsectoren: bosboomkwekerij, laanboomkwekerij en sierboomkwekerij. Zowel voor containerteelt als voor vollegrondsteelt worden actuele thema's besproken om dan het proefprogramma vast te leggen.


In 2023 wordt gewerkt rond een aantal jaarlijks terugkerende items, zoals het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem, het Demonstratieplatform Boomkwekerij en de Werkgroep Bemesting. Daarnaast ligt de focus op de opbouw van organische stof in de vollegrondsboomkwekerij, droogtemaatregelen en irrigatiesturing, de bestrijding van taxuskeveradulten, de bestrijding van Fusarium, het verzamelen van kennis rond Verticillium, het uitvoeren en inventariseren van herbicidenproeven, nieuwe teelttechnieken in de vollegrondsboomkwekerij, snoei en bemesting in het kader van Standaardbestek 250 en sortiment in de boomkwekerij.


Tijdens het jaar worden vaak nog ad hoc proeven opgenomen op basis van binnenkomende vragen van boomtelers. Dit kan gaan om proeven binnen bovenstaande thema's, maar ook andere. Daarnaast is er ook oog voor de geldende wetgeving en wordt er zowel met de telers als de wetgevende instanties voor geijverd dat die ook in de praktijk toepasbaar is.
 

Vorig Artikel Praktijkproeven Kamerplanten
Volgend Artikel Praktijkproeven Knolbegonia

Comments are only visible to subscribers.