Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

MIRLET.C4G - Model IRrigation in LETuce.Care4Growing

MIRLET.C4G - Model IRrigation in LETuce.Care4Growing
Contactpersoon: Anne Waverijn

+32 (0)9 331 60 87

anne.waverijn@viaverda.be
Projectpartners: Inagro, Viaverda, Lava, PSKW
Financiering Vlaamse overheid: Agentschap Landbouw en Zeevisserij
Projectperiode: 1/10/2022 - 31/03/2025
Print
Helpt telers van bladgewassen in grondteelt onder beschutting bij hun irrigatiemanagement

In tijden van klimaatsverandering is zuinig omspringen met water voor de land- en tuinbouw om de strijd tegen waterschaarste en droogte aan te gaan van groot belang. De MIRLET-tool (Model IRrigation in LETuce) helpt telers van bladgewassen in grondteelt onder beschutting bij hun irrigatiemanagement. De tool combineert een datacaptatiesysteem in de serre (sensorpakket) met een mechanistisch verdampingsmodel waarbij de telers adviezen ontvangen met betrekking tot de optimale irrigatiestrategie.

Via dit project zullen we de ontwikkelde tool integreren met het Care4Growing (C4G) platform van LAVA, wat de integratie van deze irrigatie-optimalisatie tool in de sector zal bespoedigen. De tool zal na afloop van dit project immers maar één klik verwijderd zijn van hun dagelijkse digitale werkomgeving. Door een datakoppeling te maken tussen de bestaande digitale toepassingen zal de MIRLET-tool bovendien met minder telersinput hetzelfde performante advies leveren. Een verdere connectie met de klimaatcomputer en pluviometer, zal bovendien bijdragen tot een goedkopere en vereenvoudigde datacaptatie en bijgevolg hoger gebruiksgemak voor de teler.

De datasets die in het kader van de MIRLET-werking zullen worden gegenereerd, openen deuren voor toekomstige analysemethodes gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Finaal moet een, via co-creatie ontworpen, dashboard zorgen voor de optimale visuele weergave van de geadviseerde watergift. Het doel is om MIRLET te integreren in het C4G ecosysteem en zo een groter areaal te realiseren waar optimale watergift wordt toegepast.

Vorig Artikel Beheer en (her)introductie van ondergedoken waterplanten in stromende waterlopen
Volgend Artikel Florlog: optimalisatie van de logistiek in de sierteelt door samenwerking en doorgedreven digitalisering

Comments are only visible to subscribers.