Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

EDUPAK: Educatief pakket klimaatneutraal boeren

EDUPAK: Educatief pakket klimaatneutraal boeren
Contactpersoon: Helena Arents

+32 (0)9 381 86 96

helena.arents@viaverda.be
Projectpartners: Viaverda, Tectura Melle, Bernardustechnicum (Domein Land- en Tuinbouw)
Financiering Provincie Oost-Vlaanderen: Plattelandsontwikkeling (PDPO - omgevingskwaliteit)
Projectperiode: 1/01/2023 - 30/06/2025
Print

PCG wil via dit project de toekomstige generatie land- en tuinbouwers klaar stomen voor klimaatneutraal ondernemen, door hen te informeren over het lopende onderzoek rond klimaatgerelateerde problemen via een educatief pakket. Ook het brede publiek willen we bewust maken van de problemen waarmee landbouwers geconfronteerd worden om zo een grotere betrokkenheid te creëren die leidt tot meer begrip en een ruimer draagvlak voor duurzame, lokale voeding met een eerlijke verloning. Dit zal gebeuren via voordrachten, rondleidingen en opendeurdagen op het PCG.

In overleg met de tuinbouwscholen worden vier thema’s uitgewerkt tot een educatief pakket (Bvb. duurzaam bodembeheer, geïntegreerde beheersing van ziekten en plagen, duurzaam waterbeheer, potentieel van nieuwe teelten).

Het hoofddoel is opleidingssessies te organiseren die een combinatie vormen van enerzijds een theoretisch luik waarin een deel van het educatief pakket wordt gepresenteerd en anderzijds een praktisch luik waarbij de studenten hands-on kennis maken met het thema door mee te werken met de PCG techniekers op het veld. De lessen worden voorgesteld aan de 2 betrokken tuinbouwscholen (Bernardustechnicum Oudenaarde en Tectura Melle) gedurende 2 schooljaren.

Vorig Artikel FruitID: Een nieuwe methodiek voor vergelijkend rassenonderzoek van hardfruit
Volgend Artikel Exploratie van duurzame gewassen voor toepassingen in de Vlaamse circulaire bio-economie

Comments are only visible to subscribers.

Meer weten?