Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Banner: Sierteelt schakelt niveau hoger

Banner: Sierteelt schakelt niveau hoger
Print

Op het PCS zijn twee volledig gesloten meerlagenteeltsystemen gebouwd die het onderzoek naar sierteelt in meerlagen toelaten. Met de vergaarde kennis uit dit onderzoek, kan de Vlaamse sierteler een niveau hoger schakelen op zijn bedrijf.


Het eerste systeem werd in gebruik genomen in 2019. Het is 5 m hoog en bestaat uit 4 teeltlagen met 2 verschillende hoogtes (0,5 en 1 m), 16 uitneembare teelttafels en een totale teeltoppervlakte van 59 m². In dit systeem wordt gebruik gemaakt van een standaard lichtspectrum waarbij de intensiteit gevarieerd kan worden. Het tweede systeem werd in gebruik genomen in 2020. Dit is ook 5 m hoog en bestaat uit 4 teeltlagen. Hier zijn er 12 uitneembare teelttafels met een totale teeltoppervlakte van 25 m². Het lichtspectrum en de -intensiteit kunnen hier gevarieerd worden. Beide systemen werden geïnstalleerd in een volledig geïsoleerd compartiment dat voorzien werd van klimaatsturing via textielluchtkanalen tussen elke teeltlaag en automatische watergift.


Siertelers die vragen hebben over meerlagenteelt, kunnen steeds terecht bij het Referentiecentrum 'Sierteelt in meerlagen' op het PCS.

Ook interessant...