De oogstperiode van de yacon is weer aangebroken. We hebben er weer even moeten op wachten maar sinds november is er weer yacon beschikbaar. Ontdek de recepten met yacon van groentekok Frank Fol.
Het is dus tijd om het potentieel van dit veelzijdige product even te tonen via nieuwe recepten. Want daar wringt momenteel nog het schoentje: onbekend is onbemind. Eerder consumentenonderzoek over yacon toonde dat consumenten het een aantrekkelijk product vonden op basis van het uiterlijk en dat ze zeker bereid zouden zijn dit product aan te kopen. “Maar wat kunnen we er allemaal mee doen?”, luidt de vraag dan.
Voor CropExplore for Farmers heeft groentekok Frank Fol verrassende gerechten met yacon als basis gemaakt. The Vegetables Chef® Frank Fol is dé pionier in koken met groenten. Met We’re Smart® World brengt hij mensen en bedrijven samen die gezond, ecologisch en duurzaam bezig zijn. Hij verspreidt de recepten onder meer via zijn boek Radilicious n°2 kookboek. In kookwedstrijden die hij jureerde, werd yacon ook een verplicht ingrediënt. Hopelijk kan yacon zo een creatieve rol krijgen in de culinaire wereld. Ga er zelf in je keuken mee aan de slag en ontdek de verrassende culinaire mogelijkheden van yacon.
| |
|
|
| |
De recepten van Frank Fol
- Gelakte yacon steak met peer, kervelsaus en gefruite zoete paprika ringen
- Yacon-wortel slaatje met sesam zaadjes, citroen en koriander
- Tartaar van yacon, tomaat, sjalot en limoen met kappertjes, bieslook & rucola
- Crispy yacon met sinaasappel, pistou basilicum, za’atar, krulsla en blauwe bes
Benieuwd? Je vindt de recepten onderaan deze pagina.
|
|
| |
|
|
Bron
Recepten van Frank Fol, De Groentekok®, Future Food bv, foto's: Wim Demessemaekers, Untold.
Meer info
Helena Arents
Dit artikel kadert in het project 'CropExploreForFarmers: Exploiratie van duurzame gewassen voor toepassingen in de Vlaamse circulaire bio-economie'.
