Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Vormingsmoment groenvoorziening: biodivers groen

Evenement datum: 21/05/2024 13:00 Exporteer evenement
  • Nemen deel: 8
  • Plaatsen: 25
  • Overblijvend: 17
Enkel geregistreerde PCA-leden kunnen hier inschrijven voor het evenement. Gelieve eerst aan te melden( met e-mail + wachtwoord), of neem contact op met het PCA: 09 / 381 86 91 of pca@proefcentrum-kruishoutem.be
Vormingsmoment groenvoorziening: biodivers groen
Print

Tuinen en openbaar groen kunnen sterk bijdragen tot de biodiversiteit. Maar niet iedereen heeft al de kennis om op een betrouwbare manier een aantrekkelijke biodiverse inrichting te realiseren. Het project 'Biodivers groen: klimaatrobuust en budgetvriendelijk' speelt hierop in door knowhow te bundelen, uit te wisselen en te demonstreren. Tijdens een fietstocht in Oudenaarde verkennen we verschillende groenprojecten waar biodiversiteit centraal staat. Laat je inspireren door praktijkvoorbeelden en ga naar huis met praktische tips om biodiverse groene ruimtes te ontwerpen, aanleggen en beheren.
 

Programma

  • 12u30: Ontvangst aan De BrandWoeker - Woeker 7, 9700 Oudenaarde
     
  • 13u00: Start fietstocht met bezoek aan verschillende groenprojecten

    Bezoek aan een vijftal locaties in en rond Oudenaarde waaronder de Saffrou-site en locaties van de Natuurpunt-studie rond wilde bijen.
    Fietstocht van ongeveer 20 km.
     
  • 16u30: Afsluitende drink
     

Praktisch

  • Wij voorzien per deelnemer een fiets. Indien je over een eigen fiets beschikt, gelieve dit dan aan te duiden bij de inschrijving.
  • Om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot 25 personen. Gelieve de inschrijvingen te beperken tot 1 persoon per bedrijf, gemeente of stadsdienst.

 

Deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven vóór 17 mei 2024 via de knop 'Inschrijven'.

 

Deze studiedag kadert in het project ‘Biodivers groen: klimaatrobuust en budgetvriendelijk’ en wordt georganiseerd door Viaverda in samenwerking met de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG), Kenniscentrum tuin+ (Erasmushogeschool Brussel) en de Green Deal Natuurlijke tuinen.

 

 

 

 

 

Comments are only visible to subscribers.