Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Project rond winterzaaiui en najaarszaai pastinaak goedgekeurd!

Project rond winterzaaiui en najaarszaai pastinaak goedgekeurd!
Print

Recent kreeg PCG het goede nieuws dat de operationele groep rond 'Diversificatie van de (primeur)teelt van Pastinaak en Ajuin' goedgekeurd is. Vanaf 1 juli 2024 zal PCG samen met telers, toeleveranciers en afnemers twee jaar onderzoek kunnen doen rond dit thema.

De doelstelling van dit project is drieledig. Enerzijds willen we inzicht krijgen in de mogelijkheid van najaarszaai of een alternatieve teeltstart van pastinaak als oplossing voor opkomst- en onkruidbestrijdingsproblematieken bij huidige teeltmethodes. We zullen dit inzicht proberen te verkrijgen op basis van minstens drie proeven in twee verschillende seizoenen en op verschillende bodemtypes.

Image

Daarnaast willen we ook inzicht krijgen in welke strategieën en variëteiten mogelijk zijn voor een kwalitatieve diversificatie binnen de primeurteelt van ajuin in Vlaanderen. Daarbij worden de nieuwigheden binnen winterzaaiui geëxploreerd, maar de bedoeling is om breder te kijken dan enkel het uitzaaien van winterzaaiui voor de primeurteelt van ajuin.

Dit alles willen we in nauwe samenwerking realiseren met en voor telers. We brengen verschillende bedrijven met expertise in de respectievelijke teelten samen om kennis uit te wisselen en samen de voornaamste knelpunten te definiëren en aan te pakken. Vanaf komende zomer gaan we hier dus mee aan de slag!

 

Meer info?

Ellen Dendauw
Jonas Bodyn

Vorig Artikel Bezoekersgids proefveldbezoek platform industrieteelten 2023
Volgend Artikel Presentaties wintervergadering wortel en pastinaak

Comments are only visible to subscribers.

Ook interessant...