Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Demonstratieproject KNS 2.0 – blog 2

Demonstratieproject KNS 2.0 – blog 2
Print

Wil je weten hoe PCG, Inagro en PSKW hun bloemkool, knolselder en prei van nabij opvolgen en bijbemesten? Ga dan snel naar de website https://www.groentenadvies.be/efficient-bijbemesten! Hieronder wordt ook al een eerste update gegeven.

Op het bloemkoolperceel van PCG hebben de planten bij de twee staalnames op 4 weken na planten en 9 weken na planten nog altijd geen stikstof nodig omdat er nog genoeg in de 0-60 cm laag zit. Daar er momenteel geen verschil is tussen de objecten en het stikstofstaal aanduidt dat er nog geen bijbemesting nodig is, maar we toch nog verwachten dat de bloemkool stikstof zal nodig hebben, zullen we nog 30 kg N/ha via kalknitraat toedienen aan het object ‘KNS aangepast’. De oogst wordt rond eind september verwacht en daarom werd gekozen voor een snelwerkende meststof.

In het knolselderperceel van Inagro, werd bij de staalname op 10 weken na het planten (10/08/2023) geen verschil gezien tussen de onbemeste en bemeste objecten. Door de slechte weersomstandigheden werd de bijbemesting uitgesteld tot 24/08/2023, omdat het gewas te nat was en het perceel niet toegankelijk was om te bemesten.

Wegens de uitzonderlijke natte omstandigheden in de maand augustus was een hogere bijbemesting op het preiperceel van PSKW nodig. Vanaf 1 september zijn de bemestingsgiften van kunstmest beperkt tot 100 kg N/ha voor de periode van 1 september tot 31 oktober, met een maximale gift van 60 kg N/ha. In het kader van de proef werden deze restricties overschreden zodat achteraf de juiste conclusies kunnen getrokken worden.

Wil je meer weten? Eén adres: https://www.groentenadvies.be/efficient-bijbemesten!

Het KNS 2.0 team.

 

Meer info

Lore Lauwers

Vorig Artikel Demonstratieproject KNS 2.0 – blog 1
Volgend Artikel Bezoekersgids proefveldbezoek platform industrieteelten 2023

Comments are only visible to subscribers.

Ook interessant...