Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Resultaten sortimentsvergelijkingen

Resultaten sortimentsvergelijkingen
Print

Om blijvend te kunnen inspelen op de uitdaging van klimaatrobuuste, ziektebestendige en aantrekkelijke groenzones, werden door het PCS verschillende sortimentsvergelijkingen uitgevoerd. Deze geven zowel de sierteler als de professionele groenvoorziener nuttige informatie bij de keuze van de juiste soort/cultivar voor opkweek én aanplant.


Elke sortimentsvergelijking focust op één of enkele soorten binnen een geslacht, en interessante cultivars die daarvan op de markt zijn. Deze worden naast elkaar aangeplant en gedurende enkele jaren opgevolgd naar plant- en bloeikarakteristieken, ziektetolerantie en eventueel bodembedekkende eigenschappen.


Recente sortimentskeuringen werden uitgevoerd i.h.k.v. het Eurotrials-netwerk, waarbij het sortiment wordt uitgeplant in 8 landen in Noord-West-Europa. Dit laat toe om de soorten en cultivars te evalueren onder verschillende klimatologische omstandigheden. Specifiek voor rozen, voert het PCS keuringen uit voor Rivierenhof Rose Award, alsook voor Excellence Roses, een Belgisch-Nederlands keuringslabel.


De resultaten van elke sortimentskeuring worden gebundeld in een rapport, waarin achteraan geïlllustreerde fiches per soort worden opgenomen. Deze rapporten kan je hieronder downloaden.

Vorig Artikel Groen Bouwen: groene gevels voor duurzame gebouwen en steden
Volgend Artikel Ledenlogo W&W voor leden van het Waarschuwingssysteem

Comments are only visible to subscribers.