Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Webpagina MAP-man met bemestingstips voor betere waterkwaliteit in Vlaanderen

Webpagina MAP-man met bemestingstips voor betere waterkwaliteit in Vlaanderen
Print

Met de slogan 'Zeg niet te gauw, ’t steekt niet zo nauw!' word je aangespoord om de bemesting op je land- of tuinbouwbedrijf te optimaliseren. Dit is meer dan ooit nodig. Bemestingspraktijken in vollegrondsteelten hebben immers een grote impact op de waterkwaliteit in Vlaanderen. Door nu actie te ondernemen, kunnen de doelstellingen voor waterkwaliteit in Vlaanderen behaald worden.


De spilfiguur van de sensibiliseringscampagne is MAP-man. Via korte artikels geeft hij je verschillende bruikbare tips rond bemesting. Bedrijfsreportages laten zien hoe land- en tuinbouwers aan de slag gaan met verschillende (innovatieve) teelt- of bemestingstechnieken. In de filmpjes op de website wordt het CVBB voorgesteld, maar ook wordt bijvoorbeeld een beeld gegeven van verschillende ecologische inspanningen die landbouwers leveren.



Deze campagne is een initiatief van het Algemeen Boerensyndicaat, BioForum, Boerenbond, Coördinatiecentrum Begeleiding en Voorlichting duurzame Bemesting, de erkende praktijkcentra in Vlaanderen, Vlaamse Landmaatschappij, Vlaamse Milieumaatschappij, Departement Omgeving, Departement Landbouw en Visserij en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek.

Vorig Artikel Fosfaat: te weinig, genoeg of overdaad?
Volgend Artikel Start bemesting niet alleen op basis van de mestwetgeving

Comments are only visible to subscribers.