Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Nieuwe uitbreidingen van erkenningen voor herbiciden

Nieuwe uitbreidingen van erkenningen voor herbiciden
Print

Via proefwerk van het demoproefplatform bij sierbomen en -heesters en bij Tagetes, en via proeven van het PCS bij knolbegonia en zomerbloemen, werden er diverse interessante nieuwe uitbreidingen van erkenningen verkregen.

 

  • Zo hebben de herbiciden Capri Duo (7,08% pyroxsulam, 1,42% florasulam, 9900P/B) en Capri Twin (6,8% pyroxsulam, 2,3% florasulam, 9765P/B) erkenningen verkregen om eenmaal per jaar te gebruiken bij sierplanten in openlucht tussen de plantrijen, zonder het gewas te raken tegen eenjarige tweezaadlobbige onkruiden en tegen diverse grassoorten.
     



  •  
  • Focus Plus (100 g/l cycloxydime, 8905P/B) en Betasana SC (160 g/l fenmedifam, 9936P/B) kunnen vanaf nu eenmaal per jaar worden gebruikt bij de teelt van Tagetes (voor aaltjesbestrijding): Focus Plus tegen eenjarige grassen en Betasana SC tegen eenjarige tweezaadlobbige onkruiden. Laatstgenoemde kan ook worden ingezet bij de teelt van bol- en knolgewassen en rhizomen (1 à 3 toepassingen over het gewas aan 1 l/ha, en ook aan een hogere dosering van 2 l/ha maar dan enkel in de paden tussen de plantrijen en maximaal tweemaal).



  •  
  • Ook Goltix 700 SC (70% metamitron, 9114P/B) kan vanaf nu eenmaal per teelt in openlucht op de paden tussen de rijen met bol- en knolgewassen worden toegepast tegen eenjarige tweezaadlobbige onkruiden.



  •  
  • Daarnaast hebben we ook nog een erkenning kunnen verkrijgen voor de toepassing van Samson 40 OD (40 g/l nicosulfuron, 8688P/B) om eenmalig te gebruiken bij niet-houtige doorlevende sierplanten voor toepassing tegen eenjarige onkruiden tussen de plantrijen zonder het gewas te raken, ofwel voor toepassing in het vegetatief ruststadium.



  •  

Voor een actueel overzicht van erkenningen, verwijzen we naar www.fytoweb.be.

 

Vorig Artikel Praktijkproeven Boomkwekerij
Volgend Artikel Flower4Trees: bloemenmengsels als win-winsituatie voor biodiversiteit én teler bij vollegrondsboomkwekerij

Comments are only visible to subscribers.