Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

GreenSupport: kenniscentrum voor klimaatbestendig en biodivers groen

GreenSupport: kenniscentrum voor klimaatbestendig en biodivers groen
Print

De Afdeling Groen kon zich de laatste jaren ontwikkelen als het praktijkkenniscentrum voor de professionele groenvoorziener in Vlaanderen. De komende drie jaar zal het PCS – dankzij financiering van het Departement Omgeving – helpen vorm geven aan de uitbouw van meer klimaatbestendig en biodivers groen in Vlaanderen.


Dit zal gebeuren via praktijkonderzoek, demonstratie, voorlichting en samenwerking vanuit het kenniscentrum ‘GreenSupport’. We willen het potentieel van de enorme oppervlakte Vlaamse tuinen, bedrijventerreinen, straten, pleinen en parken doordacht en toekomstgericht vergroenen, door zo veel mogelijk private en openbare stakeholders binnen de groensector te betrekken, kennis op te bouwen en te delen.


Het PCS wil daarbij een permanente samenwerking opzetten tussen professionele groenvoorzieners, verscheidene doelgroepen uit de bouw- en watersector en lokale en regionale beleidsmakers. GreenSupport wil zo de groenvoorziening professionaliseren en verduurzamen en een permanente brug creëren tussen onderzoek, lokaal en regionaal beleid, professionele telers, groenvoorzieners, tuincentra, projectontwikkelaars en particulieren. Zo kunnen we klimaatadaptief en biodivers groen hoog op de agenda houden en innovatie stimuleren in de hele keten van de groensector.

Comments are only visible to subscribers.