Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Internationaal zwemvijvercongres bezoekt nieuwe proefzwemvijvers op PCS

Internationaal zwemvijvercongres bezoekt nieuwe proefzwemvijvers op PCS
Print

Van 25 tot 28 september vond het Internationaal Zwemvijvercongres van de International Organization for Natural Bathing Waters (IOB) plaats in België met een 100-tal deelnemers vanuit 20 landen wereldwijd.


Tijdens de eerste twee dagen werd een rally georganiseerd langsheen toonaangevende projecten. De deelnemers brachten hierbij ook een bezoek aan de recent afgewerkte proefzwemvijvers op het PCS. Deze vier proefzwemvijvers werden gerealiseerd in samenwerking met het platform zwemvijverbouw van de vakvereniging Groen Groeien, 9 Vlaamse zwemvijverbouwers en 4 toeleveranciers van materialen. Ook Universiteit Gent is betrokken als onderzoekspartner.


Ze hebben als doel om een objectief en wetenschappelijk onderbouwd kennisplatform voor Vlaamse zwemvijverbouwers te realiseren, met duidelijke, praktische richtlijnen voor opbouw en onderhoud. Zowel de dimensionering als verschillende aanlegtechnieken en -materialen hebben immers een invloed op de waterkwaliteit en algengroei, maar ook externe factoren als het aantal zwemmers, fauna, atmosferische depositie en bijvulwater. De impact van deze parameters zal m.b.v. verschillende monitoringstechnieken worden bekeken.


Dit onderzoek zal bijdragen tot een verdere professionalisering en verduurzaming van zwemvijverbouw in Vlaanderen.

Vorig Artikel ALTER-PEAT project goedgekeurd
Volgend Artikel Presentaties bezoek demoplatform bos- en sierboomkwekerij 2023

Comments are only visible to subscribers.