Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Afdeling Groen: professionele groenvoorziening voor een duurzame bebouwde omgeving

Afdeling Groen: professionele groenvoorziening voor een duurzame bebouwde omgeving
Contactpersoon: Sandy Adriaenssens

+32 (0)9 353 94 90

sandy.adriaenssens@viaverda.be
Projectpartners: PCS
Financiering Vlaamse overheid, Departement Omgeving
Projectperiode: 1/01/2018 - 31/12/2022
Print

Omdat het belang van duurzaam, innovatief en toekomstgericht groen in het sterk verstedelijkte Vlaanderen steeds groter wordt, hebben zowel tuinaannemers als openbare groendiensten nood aan pragmatische oplossingen voor specifieke problemen op het terrein. Via een thematische aanpak, die voortvloeit uit de expertise die PCS reeds heeft binnen de productiesectoren, creëert de Afdeling Groen een visie op lange termijn om optimaal te kunnen inspelen op vragen van de professionele groensector en maatschappelijke noden. Concreet wordt gewerkt rond de thema’s functionaliteit, innovatie, aanleg en onderhoud.


Via de uitbouw van een Afdeling Groen wil het PCS:
 





     
  •  
  • Een brug creëren tussen onderzoek, beleid, projectontwikkelaars, siertelers en de professionele groenvoorziener door de uitbouw van een lerend netwerk en het vertalen van (fundamentele) onderzoeksresultaten en beleidsregels naar praktische oplossingen die door groenvoorzieners op het terrein toepasbaar zijn.




  •  
  •  
  • De groenvoorziening professionaliseren en verduurzamen door technische praktijkkennis aan te leveren rond concrete vragen die zich op het terrein voordoen zoals onkruid-, plaag- en ziektebestrijding en de aanplant van onderhoudsarm groen, met de nadruk op nieuwe milieusparende technieken.




  •  
  •  
  • Innovatie stimuleren door onderzoeksvragen en kennis snel uit te wisselen en innovaties zoals gevelgroen en plantcombinaties voor klimaatadaptatie te demonstreren. Samenwerking met overheden, kennisinstellingen, projectontwikkelaars en sectororganisaties verzekert snelle innovatie en promotie van de talrijke voordelen van groen in een bebouwde omgeving.




  •  
  •  

 


De Afdeling Groen is mede-initiatiefnemer van de Green Deal Natuurlijke Tuinen, ondersteunende en adviserende partner van de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit en de Green Deal Sportdomeinenen, en mede-oprichter van het netwerk Groeistof.

 

Vorig Artikel ReGrow4C: hergebruik van teeltsubstraten voor een circulaire (sier)teelt
Volgend Artikel HOEV: Verbeterde afzet van hoeveaardappelen

Comments are only visible to subscribers.