Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

HOEV: Verbeterde afzet van hoeveaardappelen

HOEV: Verbeterde afzet van hoeveaardappelen
Contactpersoon: Ilse Eeckhout

09 / 381 86 90

ilse.eeckhout@proefcentrum-kruishoutem.be
Projectpartners: PCA, Plattelandscentrum Meetjesland VZW
Financiering Leaderproject
Projectperiode: 1/01/2018 - 30/06/2021
Print

Het project “Verbeterde afzet van hoeveaardappelen” wil alle boeren die aan thuisverkoop van aardappelen doen (of dit overwegen te doen) in de Grensregio Waasland, ondersteunen en helpen bij het aanbieden van kwaliteitsvol product, mooi verpakt en aangeboden aan de eindgebruiker op een praktisch ingerichte locatie.


Via het aanleggen van rassencollecties, consumentenonderzoek rond smaak en verpakkingsmaterialen en mystery shopping wordt kennis verzameld die vertaald wordt naar praktische, actiegerichte adviezen. Deze adviezen zullen zowel individueel en tijdens groepsvoorlichtingsmomenten gecommuniceerd worden.

Een brochure/gids voor goede praktijken aangaande de afzet van hoeveaardappelen zorgt ervoor dat de verzamelde kennis en inzichten bewaard blijven, ook na afloop van het praktijk.
Het project stelt aardappeltelers met thuisverkoop in staat om de praktische en actiegerichte adviezen en richtlijnen kunnen implementeren. Pas als dit gebeurt zullen de wensen en de noden
van (potentiële) consumenten ingewilligd worden en zal de beleving van de consumenten bij aankoop op de hoeve verbeterd worden. Dit moet uiteindelijk leiden tot commerciële successen en
een betere relatie tussen boeren en andere plattelandsbewoners en occasionele bezoekers. Op die manier wordt de lokale economie versterkt en wordt er een hoger gemeenschappelijk streekgevoel gecreëerd.

 

Vorig Artikel Afdeling Groen: professionele groenvoorziening voor een duurzame bebouwde omgeving
Volgend Artikel S.O.Spuistroom: Slim Omgaan met Spuistroom

Comments are only visible to subscribers.

Meer weten?