Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Agenda

Waarschuwings- en Actua-berichten voor siertelers & groenvoorzieners

Vaak ontbreekt bij boomtelers en groenvoorzieners de tijd om te speuren naar minuscule eitjes of larven van plagen op de plant, toch is dit van kapitaal belang om nadien schade op de plant te...

Biopesticiden ter bestrijding van plagen en ziekten

Bij de toepassing van biopesticiden moet met veel factoren rekening gehouden worden om voldoende resultaten te boeken.

Overzichtsposters erkende middelen, onmisbaar bij de keuze van het juiste middel

De jaarlijks vernieuwde posters ‘Erkende middelen’ helpen je op weg bij de keuze van het juiste middel in het kader van IPM.

IPM-checklist voor groenvoorziening

Sinds 1 januari 2014 is de toepassing van geïntegreerde gewasbescherming (IPM) verplicht voor elke professionele gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen.

Teeltkalender Biobloemen

Er was binnen de biobloemensector nood aan een overzichtelijke en uitgebreide teeltkalender waarmee de teeltplanning kan worden opgemaakt.

B3W: Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit

Het doel is het koppelen van wetenschappelijk en technisch onderzoek aan uitgebreide praktijkervaring voor een brede toepassing in de land- en tuinbouw. Door gespecialiseerde dienstverlening...

Onkruidbestrijding in wortelen steeds grotere uitdaging

In 2023 legde PCG, met steun van telersverenigingen Vegras en Ingro, een onkruidproef aan in wortelen (Daucus carota / DAUCS).

SUSCABFLY: Duurzame plaagbeheersing in koolgewassen

Koolvlieg (Delia radicum L.) wordt beschouwd als een veel voorkomende, moeilijk beheersbare plaag bij koolgewassen. Deze vlieg legt haar eitjes nabij de plantvoet af waarna de larven in de wortels...

Presentaties Studiedag Groenvoorziening 'Waterbeheer in natuurlijke groenzones'

Op donderdag 22 februari 2024 vond de jaarlijkse Studiedag Groenvoorziening 'Waterbeheer in natuurlijke groenzones' plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Vroege warmte zorgt voor start lentegroei

Door de extreem hoge temperatuur van de voorbije weken is de prei opnieuw aan de groei. Na de dooi stond het gewas laag bij de grond, nu zie je dat het gewas weer helemaal opveert en opnieuw mooi...

Starten met bemesten?

15 februari, het bemestingsseizoen in Vlaanderen is geopend! Maar voordat je echt kan starten, hou je er best rekening mee dat...

Goed bodembeheer in vollegrondssierteelt

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, zullen de eerste percelen worden klaargemaakt om aan te planten of te zaaien.

PCS is kennispartner van De Zevende Gevel

De Zevende Gevel is een nieuw platform dat binnen B2Build, het kenniscentrum voor de bouw, werd opgericht rond natuurinclusieve buitenomgevingen.

Start van het Straits-project over biostimulanten

Door de terugtrekking van het VK uit de Europese Unie zijn verschillende regio’s een nieuwe vorm van samenwerking gestart binnen het Straits Comité.

Fytoproefweb: onderzoeksresultaten van gewasveiligheids- en efficiëntieproeven op sierplanten

Fytoproefweb is een databank met onderzoeksresultaten van zowel gewasveiligheids- als werkzaamheidsproeven op sierplanten die bij Viaverda plaatsvonden.

Presentaties wintervergadering wortel en pastinaak

Ingro, Vegras en PCG organiseerden een wintervergadering wortel en pastinaak te Kruisem op maandag 22 januari 2024. Presentatie over de wortelen en pastinaak: Evolutie areaal en...

Presentaties studienamiddag 'Uien telen in een veranderend klimaat' 2024

Op 16 januari 2024 organiseerde het Agentschap Landbouw en Zeevisserij samen met PCG een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde...

Technische Comités en Coördinatiecomité Sierteelt stellen proefprogramma's 2024 samen

Eind vorig jaar werden de proefprogramma's voor 2024 vastgelegd in overleg met de siertelers van de verschillende sectoren en de groenvoorzieners.

Radia vanaf 15 maart tijdelijk toegelaten als groeiregulator in azalea

Het gewasbeschermingsmiddel Radia 7882 (410 g/l vetzuren C8-C10, methylesters, 8315P/B) kreeg onlangs de toelating voor gebruik tegen ongewenste scheut- en bladvorming in azalea voor een termijn...

Onderzoeksproject HERMEST gaat van start

In het kader van de circulaire economie groeit de interesse voor hoogwaardige 'geraffineerde' meststoffen zoals ammoniumsulfaat en biologisch effluent als alternatief voor kunstmest.

Uitbreidingen van erkenningen

We hebben de erkenning van het product NeemAzal-T/S (10051P/B, 10 g/l azadirachtine A) kunnen uitbreiden voor het gebruik bij sierplanten onder bescherming.

Folder 'Alertseed: onderzoek naar de introductie van pathogene schimmels via coniferenzaden'

In het project Alertseed brachten CRA-W (Centre Wallon de Recherches Agronomiques) en PCS, aan de hand van data-analyses en interviews, de import en handel in coniferenzaden in België in kaart.

CLOSECYCLE: kringlopen sluiten met producten uit biologische reststromen op regionaal niveau

CLOSECYCLE richt zich op uitdagingen in het Noordzeegebied, zoals het hergebruik van biologische reststromen en hernieuwbare energie.