Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Diensten

Van experten krijg je betrouwbaar en onafhankelijk advies voor het telen, aanplanten en onderhouden van planten. Ook toeleveringsbedrijven uit de sector zijn welkom bij Viaverda.

Smaak- en consumentenonderzoek

Smaak- en consumentenonderzoek
Print

Het smaak- en consumentenonderzoek van Viaverda in Kruisem is als enige in Vlaanderen gespecialiseerd in de sensorische analyse van groenten en fruit. Sensorische analyse duidt op het beoordelen van de organoleptische eigenschappen van een product – uiterlijk, geur, textuur, smaak, geluid – door een menselijk panel om inzicht te krijgen in hoe een product precies wordt waargenomen en/of gewaardeerd.

 

Smaaklokaal met smaakhokjes

Voor het onderzoek heeft Viaverda een smaaklokaal dat is uitgerust met 14 aparte smaakhokjes met individuele verlichting met kleurfilters en een keuken met vele bereidings- en stockagemogelijkheden (conform ISO 8589). Daarnaast beschikt Viaverda over gekwalificeerd en goed opgeleid personeel en een databank met panelleden om het smaakonderzoek optimaal te kunnen uitvoeren.

 

GEP-erkenning

Viaverda heeft ook een GEP-erkenning om ‘taint’ studies uit te voeren. Bij deze testen wordt er nagegaan of een behandeling met een gewasbeschermingsmiddel een ‘taint’ (onaangename smaak of geur) veroorzaakt in groenten of fruit.

 

Smaak- en consumentenonderzoek 

Wil je de invloed van het productieproces, bewaring, de teeltwijze of rassenkeuze op de sensorische eigenschappen van jouw product(en) kennen, jouw product(en) beschrijven en karakteriseren op basis van sensorische eigenschappen of weten hoe consumenten over jouw product (en) denken? Dan biedt smaak- en consumentenonderzoek van Viaverda je een antwoord. 

 

Vragen? Neem contact op met…

  • Jana Van Steenkiste of Fien Van Cauter
    T +32 9 381 86 85 of 84 – smaak@viaverda.be
Vorig Artikel Proeven voor bedrijven en GEP
Volgend Artikel Labo-analyses