Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Infoborden bij demo’s over efficiënt waterbeheer in Oost-Vlaamse gemeentes

Infoborden bij demo’s over efficiënt waterbeheer in Oost-Vlaamse gemeentes
Print

Onder druk van een veranderend klimaat worden we geconfronteerd met waterschaarste en -overlast, bomen en planten lijden hieronder. Groen in de stad verbetert nochtans het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, verkoelt in warme periodes en heeft een positief effect op de gezondheid van mensen.


Het PDPO-project 'Naar een efficiënt waterbeheer met groenzones' speelt hierop in en wil kennis en praktijkvoorbeelden rond efficiënt waterbeheer bundelen en verspreiden. Hiervoor werden demonstratieve groenzones aangelegd in de Oost-Vlaamse gemeenten Dendermonde, Oudenaarde en Aalter. In samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en met Anrob Aannemingen werden vorig najaar ook drie demonstraties met bomen aangeplant langs de N41, N453 en E34. Bij deze demo’s wordt nagegaan of het gebruik van verschillende technieken zoals bodemadditieven, afdekmaterialen en verschillende irrigatiemethodes droogtestress voor de beplanting kan voorkomen.


Bij deze groenzones werden infoborden geplaatst om de inwoners te informeren over dit onderzoek en de burgers te sensibiliseren voor meer groen in de stad. De inhoud van de infoborden kan je bekijken door de onderstaande pdf's te openen.

Vorig Artikel Presentaties digitale studienamiddag openbaar groen 'Groene steden en gemeenten in natuurlijk evenwicht'
Volgend Artikel Brochure 'Groen, vol van water - Inspiratiegids waterbeheer in groenzones'

Comments are only visible to subscribers.