Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Brochure 'Groen, vol van water - Inspiratiegids waterbeheer in groenzones'

Brochure 'Groen, vol van water - Inspiratiegids waterbeheer in groenzones'
Print

Gezond groen zorgt voor waterinfiltratie in de bodem en een aangenamer klimaat, daarom is een goed hemelwaterplan bij groenvoorziening belangrijk. In deze inspiratiegids vind je praktische tips en goede praktijkvoorbeelden voor efficiënt waterbeheer in groenzones. Je krijgt een overzicht van haalbare oplossingen en inspiratie vanuit vele Vlaamse steden.


Gemeenten, groenvoorzieners, waterdeskundigen, stedenbouwkundigen, landschapsontwerpers, architecten, planologen,... kunnen hiermee aan de ontwerptafel aan de slag. Ze worden ondersteund bij het ontwerp, aanleg en beheer van groenzones, rekening houdend met het veranderend klimaat en waterschaarste en -overlast. De voorbeelden in deze gids zijn ingedeeld volgens projectgrootte. Elk schaalniveau en project heeft zijn eigen aandachtspunten en mogelijkheden om water maximaal ter plaatse te houden, te gebruiken en groenzones te versterken. De praktijkvoorbeelden in deze gids werden geselecteerd op basis van multifunctionaliteit, integraal waterbeheer, originaliteit en vormgeving. Deze selectie is zeker niet limitatief.


Binnen dit project werden ook andere brochures gemaakt, via de knop 'Meer info' onderaan deze pagina kan je deze bekijken.

Vorig Artikel Infoborden bij demo’s over efficiënt waterbeheer in Oost-Vlaamse gemeentes
Volgend Artikel Landbouw investeert in landschap en klimaat

Comments are only visible to subscribers.