Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

PCS is kennispartner van De Zevende Gevel

PCS is kennispartner van De Zevende Gevel
Print

De Zevende Gevel is een nieuw platform dat binnen B2Build, het kenniscentrum voor de bouw, werd opgericht rond natuurinclusieve buitenomgevingen.


De werking van het platform wordt gefaciliteerd door een aantal sponsors gelinkt aan het thema en een aantal inhoudelijke experten. Analoge, reeds bestaande platformen zijn ‘De Vijfde Gevel’ en ‘De Bouwschil’, die zich respectievelijk op de dakoppervlakte en de gevels van gebouwen richten. Voorgaande netwerken hadden vooral deelnemers uit de bouwsector, zijnde projectontwikkelaars, bouwaannemers en architecten.



Het platform van de Zevende Gevel richt zich specifiek naar een natuurinclusief ontwerp, uitvoering en beheer van de buitenomgeving rondom de gebouwen. Het heeft als doel om bij toekomstige projecten architecten, aannemers, productontwikkelaars, softwarebedrijven, bodemdeskundigen, ecologen en landschapsarchitecten te laten samenwerken om een natuurinclusieve oplossing te creëren. Het platform deelt kennis via:
 

  • Inhoudelijke communicatie over gerealiseerde projecten, casestudies, visies van professionals en innovatieve producten



  •  
  • Gerichte publicaties op de website en via nieuwsbrieven



  •  
  • Netwerking met de doelgroepen via een tweetal events per jaar



  •  
  • Kennisdeling met de andere partners

 


PCS fungeert binnen dit netwerk als expert partner, waarbij vooral input wordt gegeven naar de inhoudelijke invulling van de netwerkmomenten.

 

 

Vorig Artikel Fytoproefweb: onderzoeksresultaten van gewasveiligheids- en efficiëntieproeven op sierplanten
Volgend Artikel Presentaties Studiedag Groenvoorziening 'Waterbeheer in natuurlijke groenzones'

Comments are only visible to subscribers.