Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Agenda

Ledenlogo W&W voor leden van het Waarschuwingssysteem

Leden en steunende leden van het Waarschuwingssysteem ontvangen bij de activatie van hun lidmaatschap het ‘Ledenlogo W&W’.

Resultaten sortimentsvergelijkingen

Om blijvend te kunnen inspelen op de uitdaging van klimaatrobuuste, ziektebestendige en aantrekkelijke groenzones, werden door het PCS verschillende sortimentsvergelijkingen uitgevoerd.

Innovatiegids zuinig en doordacht belichten, natuurlijk!

Hoe kan je de belichting in de glassierteelt optimaliseren, plantkwaliteit verbeteren en rendabiliteit verhogen? Deze innovatiegids geeft je een overzicht van factoren waarmee je rekening dient te...

Cursus: Herkennen van plagen en nuttigen

Binnen het ADLO-project 'Monitoring in de glastuinbouw' willen we telers overtuigen van het belang van monitoringssystemen als basis voor een goede geïntegreerde gewasbescherming. Het...

Monitorings in de glastuinbouw: hét basisinstrument voor efficiënte geïntegreerde bestrijding

In dit demonstratieproject willen we telers overtuigen van het belang van monitoringssystemen als basis voor een goede geïntegreerde gewasbescherming.

Presentaties Workshop Plantenfysiologie - vertakking

Op dinsdag 20 januari 2015 vond de workshop plantenfysiologie met als thema vertakking, een verhaal over knopuitgroei en plantvorm plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Brochure zuivering van restvloeistoffen van het spuittoestel + instructieblad biofilter

Hoe je resten van gewasbeschermingsmiddelen duurzaam verwerkt met biozuiveringssystemen zoals de biofilter, fytobak of sentinel, kom je in deze brochure te weten.

Praktijkgids geïntegreerde bestrijding

In het grensoverschrijdend project werd gestreefd om een reeks technieken op punt te stellen. Enerzijds om tegemoet te komen aan de vraag naar reductie van het gebruik van...

Infofiches plantenfysiologie: plantontwikkeling stimuleren

Deze infofiches van het Kennisplatform Plantenfysiologie helpen je als sierteler van opkweek tot aflevering bij de consument de plantontwikkeling van siergewassen te optimaliseren met LED's,...

Infofiches kleurmeting van bloem en blad

Indien je bij je sierteeltproductie steeds dezelfde bladkleur en bloemkleur wenst, dien je de kleur van de bloem en het blad geregeld te meten.

Presentaties Workshop Plantenfysiologie - bloemkleur en bladpigmentatie

Op donderdag 3 april 2014 vond de workshop plantenfysiologie met als thema bloemkleur & bladpigmentatie plaats op het ILVO te Melle.

Wetenschappelijke publicaties Kennisplatform Plantenfysiologie

Wetenschappelijke publicaties gepubliceerd binnen het project 'Kennisplatform Plantenfysiologie' kan je hieronder downloaden.

Kruidenkalender en kruidenwijzer

Het hele jaar door vind je verse kruiden in de winkel, maar in de wintermaanden komen deze meestal uit het buitenland of uit een verwarmde serre. De teelt en het transport van deze kruiden vragen...

Presentaties Workshop Plantenfysiologie - beworteling bij jongplanten

Op vrijdag 10 oktober 2013 vond de workshop plantenfysiologie met het thema beworteling bij jongplanten plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Presentaties Workshop Plantenfysiologie - post-harvest kwaliteit in de tuinbouw

Op maandag 15 april 2013 vond de Workshop Plantenfysiologie met als thema post-harvest kwaliteit in de tuinbouw plaats op het ILVO te Melle.

Artikels Kennisplatform Plantenfysiologie

De artikels gepubliceerd binnen het project 'Kennisplatform Plantenfysiologie' kan je hieronder downloaden.

Groenbedekkers: belangrijk voor een goed nitraatresidu!

Het nut van groenbedekkers is echter ruimer dan enkel als stikstofvanggewas te fungeren. Het voorkomen van erosie, het verbeteren van de humustoestand en de structuur van de bodem zijn eveneens...

Brochure alternatieven voor invasieven

De expansie van woekerende uitheemse plantensoorten, of invasieve planten genoemd, is een bedreiging voor het behoud van de inheemse soorten en hun habitat.

Brochure Ziekten en plagen in koolgewassen

Hierin worden van de meeste voorkomende plagen, schimmel en bacterieziekten en fysiologische afwijkingen in de teelt van kolen beschreven. Deze brochure werd gerealiseerd met de steun van...

Cursus: Omschakeling biologisch beschutte teelten

Hieronder worden de presentaties weergegeven van de cursus 'Omschakeling biologisch beschutte teelten' die doorging op 19 & 26 oktober en 2 november 2011 in het PCG ism CCBT.

Brochure Recirculatie van water in de glastuinbouw

Deze brochure is een leidraad bij technische vragen met betrekking tot het installeren van een recirculatiesysteem met hergebruik van drainwater. Door efficiënter gebruik van water en meststoffen...
Eerste34567891012