Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Uitbreidingen van erkenningen

Uitbreidingen van erkenningen
Print

We hebben de erkenning van het product NeemAzal-T/S (10051P/B, 10 g/l azadirachtine A) kunnen uitbreiden voor het gebruik bij sierplanten onder bescherming. Je kan het middel nu 18 keer per jaar gebruiken (6 blokken van 1 tot 3 toepassingen) tegen spintmijten, bladluizen, witte vliegen, tripsen, bladvretende rupsen en mineervliegen. We verkregen ook een uitbreiding van de erkenning tegen haantjes, zowel voor gebruik in de sierteelt onder bescherming als in open lucht. De erkende dosering tegen deze plaag is 3 l/ha en hiervoor zijn 1 tot 2 toepassingen met een interval van ten minste 7 dagen tussen twee toepassingen toegelaten.


Via proefwerk op knolbegonia’s bij teler Luc Van Der Sype werd ook een uitbreiding verkregen voor het gebruik van het herbicide Fresco (11001P/B, 400 g/l metobromuron). Naast de vooropkomsttoepassing mag je dit middel nu ook gebruiken tijdens de teelt van bol- en knolgewassen en rhizomen voor toepassingen tussen de plantrijen zonder het gewas te raken (niet meer toegelaten van zodra het gewas in de breedte begint te groeien vanwege het risico op schade). Er is slechts 1 toepassing per teelt toegelaten aan een dosering van 1,25 l/ha. Om gezondheidseffecten uit te sluiten, mag deze toepassing niet gebeuren met handmatige spuitapparatuur.


Recent hebben we een erkenning verkregen voor het product Soriale (10944P/B, 755 g/l kaliumfosfonaten), maar enkel voor gebruik onder bescherming. Het middel mag 1 tot 6 keer toegepast worden (met een interval van ten minste 5 dagen tussen twee toepassingen) aan een dosering van 1,86 l/ha, en dit tegen echte meeldauw bij sierplanten of tegen grauwe schimmel bij de teelt van bol- en knolgewassen en rhizomen.


En opnieuw via proefwerk op knolbegonia bij teler Luc Van Der Sype werd een uitbreiding verkregen voor het gebruik van het herbicide Devrinol (7716P/B, 450 g/l napropamide) tegen 2-zaadlobbige onkruiden en straatgras. Naast de vooropkomsttoepassing mag dit middel nu ook gebruikt worden tijdens de teelt van bol- en knolgewassen en rhizomen. Hierbij is 1 toepassing per teelt toegelaten aan een dosering van 2,5 l/ha.


Voor een actueel overzicht van erkenningen, verwijzen we naar www.fytoweb.be.

 

Vorig Artikel Folder 'Alertseed: onderzoek naar de introductie van pathogene schimmels via coniferenzaden'
Volgend Artikel Onderzoeksproject HERMEST gaat van start

Comments are only visible to subscribers.