Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Agenda

Kostenefficiënt naar een duurzame aardappelteelt in 2030

In het kader van de Green Deal wil Europa tegen 2030 het gebruik en risico van chemische gewasbeschermingsmiddelen reduceren met 50% en het gebruik van kunstmeststoffen reduceren met 20%.

Presentaties Proefveldbezoek Biobloemen

Op donderdag 27 juli 2023 vond het Proefveldbezoek Biobloemen plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Uitbreidingen van erkenningen

Via proefwerk van het PCS en langs administratieve weg, werden er diverse nieuwe uitbreidingen van erkenningen verkregen.

Proeven voor erkenning van gewasbeschermingsmiddelen in de sierteelt

Het Begrotingsfonds voor de grondstoffen en de producten (Fytofonds) keurde dit jaar in totaal zeven nieuwe proeven goed voor de erkenning van gewasbeschermingsmiddelen in de sierteelt.

Op weg naar een duurzame teelt van wortel en pastinaak

Vegras, Ingro en PCG slaan de handen in elkaar en organiseren een proefplatform rond wortel en pastinaak. Gedurende het teeltseizoen 2023 onderzoeken we verschillende herbiciden, insecticiden,...

Presentaties Studiedag Potplanten

Op donderdag 29 juni 2023 vond de jaarlijkse Studiedag Potplanten plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Bezoekersgids proefveldbezoek bio beschutte teelten 2023

Op dinsdag 20 juni 2023 vond naar goede jaarlijkse gewoonte het proefveldbezoek bio beschutte teelten plaats op PCG. De lopende proeven in zowel de verwarmde serres als de koepels werden...

Bezoekersgids proefveldbezoek openluchtteelten 2023

Op donderdag 22 juni 2023 organiseerden we een proefveldbezoek in de openluchtteelten. Het programma omvatte het bezoeken aan de diverse teelten: prei, uien en koolgewassen rassen,...

Terugblik proefveldbezoek bio beschutte teelten

Op dinsdag 20 juni 2023 vond naar goede jaarlijkse gewoonte het proefveldbezoek bio beschutte teelten plaats op PCG. De lopende proeven in zowel de verwarmde serres als de koepels werden...

Alternatief assortiment voor groenvormen

Door de sterke opkomst van de buxusmot in 2017 en 2018 kregen we de laatste jaren veel acute vragen rond de toepassingsmogelijkheden van groenblijvende vormheesters.

Uien profiteren van vocht

Afgelopen week mochten we na een droge periode op veel plaatsen in Vlaanderen eindelijk wat regen verwelkomen. Vooral het westen van ons land werd plaatselijk rijk bedeeld. Voor de groei was het...

Presentaties demodagen 'IPM in de sierteelt'

Op woensdag 21 en donderdag 22 juni 2023 vonden twee demodagen 'IPM in de sierteelt' plaats, zowel voor siertelers met openlucht- als serreteelten.

Coloradokever

Zowel in aardappelen als -opslag werden de voorbije weken al coloradokevers opgemerkt. Waar vorig jaar veel kevers aanwezig waren, kunnen ze veelvuldig aanwezig zijn. Wees alert en grijp gepast in.

Presentaties lerend netwerkmoment 'Assortiment in natuurlijke tuinen'

Op donderdag 1 juni 2023 en dinsdag 13 juni 2023 vonden de Lerende netwerkmomenten 'Assortiment in natuurlijke tuinen' plaats bij Boomkwekerij De Bruyn te Begijnendijk en Rozenkwekerij...

Bladluisbestrijding in pootgoed

Binnenkort starten we de berichtgeving voor pootgoedtelers over de bladluissituatie.

Bestrijding van aardappelopslag in andere teelten

Aangezien er vorig jaar weinig MH kon toegepast worden, is de verwachting dat er dit jaar meer aardappelopslag zal zichtbaar zijn. 

Presentatie cursus 'Herkennen van plagen en nuttigen in de glassierteelt'

Op woensdag 24 mei 2023 vond om 13u de Cursus 'Herkennen van plagen en nuttigen in de glassierteelt' plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Hygiëneprotocol Fusarium in sla

Voor de aanpak van Fusarium moet gezocht worden naar oplossingen door hygiëne, resistentie en (groene) gewasbeschermingsmiddelen. Ook door de grond te stomen, kan je het inoculum sterk...

Nieuwe erkenning voor zwavelverdamping tegen witziekte

Tot nu toe waren er voor het gebruik van zwavelproducten tegen echte meeldauw enkel toelatingen voor toepassing via een gewasbespuiting.

Brochure erkende middelen

Onze jaarlijkse brochure met een overzicht van alle erkende gewasbeschermingsmiddelen in aardappelen is digitaal beschikbaar.

124678910Laatste