Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

Agenda

Invulformulier voor advies en stalenonderzoek bij het Waarschuwingssysteem voor siertelers en groenvoorzieners

Als lid van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem kan je gratis advies vragen over gevonden schadebeelden op de plant en parasieten.

Poster Smart Growers: Smart Farming in boomkwekerij

Smart Farming in de Vlaams-Nederlandse grensregio: zeven organisaties streven samen naar een duurzamere land- en tuinbouw.

Presentatie studienamiddag 'Nematoden in de groenteteelt'

Tijdens dit studiemoment werden de voornaamste schadelijke nematoden voor de groenteteelt voorgesteld. Het gebruik van groenbedekkers en de impact daarvan op schadelijke nematoden werd toegelicht.

Presentaties Studiedag Azalea & Rhododendron 2020

Op woensdag 19 februari 2020 vond de jaarlijkse Studiedag Azalea & Rhododendron plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Presentaties netwerkmoment groeistof voor professionals uit de ecologische groensector

Op dinsdag 18 februari 2020 vond het eerste netwerkmoment van Groeistof voor professionals uit de ecologische groensector plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Presentaties vervolmakingsopleiding fytolicentie voor verkooppersoneel van tuincentra

Op maandag 17 februari 2020 vond de Vervolmakingsopleiding voor verkooppersoneel van tuincentra ter verlenging van de fytolicentie NP plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Presentaties Studiedag Boomkwekerij 2020

Op vrijdag 14 februari 2020 vond de jaarlijkse Studiedag Boomkwekerij plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Presentaties nascholing fytolicentie perkplanten en potchrysanten

Op donderdag 6 februari 2020 vond de nascholing fytolicentie 'Geïntegreerde gewasbescherming in de teelt van perkplanten en potchrysanten' plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te...

Presentaties nascholing fytolicentie voor Bloemistengilde Plantaria

Op woensdag 5 februari 2020 vond de nascholing fytolicentie 'Actueel beschikbare oplossingen voor preventie en bestrijding van plagen en ziekten in sierteeltserres' plaats voor...

Veldgids natuurlijke vijanden, ontwikkeling en kenmerken

Natuurlijke vijanden, nuttige insecten of kortweg ‘nuttigen’ spelen een belangrijke rol bij het beheersen van verschillende plagen.

Presentaties Studienamiddagen Fytolicentie 'On the road'

Op 11, 12 en 16 december 2019 vond de Studienamiddag Fytolicentie 'On the road' plaats te Sint-Niklaas, Roeselare en Diepenbeek.

Presentaties Studiedag Groenvoorziening 2019

Op dinsdag 26 november 2019 vond de jaarlijkse Studiedag Groenvoorziening plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen.

Flyer Waarnemings- en Waarschuwingssysteem voor ziekten en plagen

De flyer beschrijft beknopt de ledenservice van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem voor ziekten en plagen in boomkwekerij, tuinaanleg en openbaar groen.

Infofiches quarantaine organismen in de boomkwekerijsector

Er zijn verschillende quarantaine organismen die een bedreiging vormen voor de exportgerichte boomkwekerij.

Smart Growers: slimme automatisatie, robotisatie en ICT-toepassingen voor boomkwekerij, asperge en blauwe bes

Het project Smart Growers heeft als doel de implementatie van Smart Farming (data, precisielandbouw, automatisering en robotica) en daarmee een meer duurzame land- en tuinbouw in de...

Poster ZEROPHYTO project Interreg FWVL

In dit project werken Franse, Waalse en Vlaamse partners over de grenzen heen samen rond de ‘zero-fyto’ teelt van groenten en fruit, d.i. zonder het spuiten van...

SYTRANSPOM: Synergie Transfrontalière de la Pomme de Terre

De aardappelteelt heeft een aanzienlijke economische impact op de drie zones van de regio. Deze productie voedt immers een hele commerciële lijn van producenten, telers, handelaars...

Website SOS Buxusmot: plaagbeheersing in tuinen

De vraatschade door de rupsen van de buxusmot zorgt voor grote bezorgdheid bij tuinliefhebbers en buxuskwekers.

Posters en infofiches mijten herkennen

In het kader van het ERA-Net C-IPM project UNIFORCE werden posters en fiches opgemaakt ter herkenning van de belangrijkste mijtenplagen in houtachtige gewassen.

Brochure monitoring, identificatie en controle van mijten

Naast schadelijke mijten zijn er ook nuttige soorten die een rol kunnen spelen in plaagbestrijding.

Eerste234567911