Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

'Ziekten en Plagen' app: herken zelf parasieten en nuttigen op sierplanten

'Ziekten en Plagen' app: herken zelf parasieten en nuttigen op sierplanten
Print

Met deze digitale gids herken je als boomteler of groenvoorziener eenvoudig zelf de waargenomen ziekte, plaag of nuttige op boom- en siergewassen met foto’s van schadebeelden en stadia van parasieten en natuurlijke vijanden, gesorteerd per plant en stadium. Met je login kan je als lid van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem extra foto’s, de ontwikkelingscycli, achtergrondinfo en het ideale bestrijdingsmoment van parasieten bekijken. Zo stel je een juiste diagnose, de basis voor een geslaagde gewasbescherming.

Soms is staalname of advies van een deskundige nodig om een diagnose te stellen. Neem bij twijfel over een schadebeeld als lid steeds contact op met Waarschuwingssysteem door het invulvormulier met foto's en/of stalen te bezorgen via waarschuwingen@pcsierteelt.be. Bekijk de richtlijnen hiervoor op de webpagina van het Waarschuwingssysteem.
In de app worden zo uitgebreid mogelijk ziekten, plagen en nuttigen op sierplanten in open lucht opgenomen, toch is deze lijst nog niet volledig. Viaverda kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie en mogelijke gevolgen daarvan.

 

Leden kunnen extra info en foto's in de app bekijken eens ze ingelogd zijn.
Ben je nog geen lid en wens je de extra info te kunnen raadplegen? Vraag dan je lidmaatschap aan.
 >> Meer info over het lidmaatschap.

 

Vorig Artikel Presentaties bedrijfsbezoeken LED-topbelichting in de praktijk
Volgend Artikel Infofiches plagen en ziekten in de glastuinbouw