De jaarlijks vernieuwde posters ‘Erkende middelen in sierteelt en groenvoorzieing’ zijn onmisbaar bij de keuze van het juiste middel, ook in het kader van IPM.
Op vrijdag 28 februari 2025 vond op onze site in Destelbergen een studiedag over vollegrondsteelten in de sierteelt plaats.
Op donderdag 27 februari 2025 vond op onze site in Destelbergen de studiedag ‘Sierteelt Containerteelten’ plaats. Ruim 70 geïnteresseerden waren aanwezig.
De sierteeltsector staat voor grote uitdagingen op het vlak van ziekte- en plaagbeheersing.
In Heverlee (15 januari), Kortrijk (22 januari), Geel (29 januari) en Destelbergen (12 februari) vonden de navormingen fytolicentie 'Geïntegreerde gewasbescherming in de tuinaanleg'...
Na onze Studiedag Aardappelen in Oudenaarde vonden ook succesvolle studieavonden plaats in Tongeren, Poperinge en Kieldrecht.
Met meer dan 270 deelnemers was onze jaarlijkse Studiedag Aardappelen in Salons Mantovani in Oudenaarde weer hét trefpunt voor iedereen die actief is in de Vlaamse aardappelsector.
Een 80-tal geïnteresseerden verzamelden voor de studienamiddag Koolteelt 2.0 in de REO Veiling in Roeselare. Resultaten van SUSCABFLY, CABAN en BREVAL werden gedeeld.
In september 2024 werd het plattelandsproject ‘Biodivers groen: klimaatrobuust en budgetvriendelijk’ beëindigd.
De toepassing van geïntegreerde gewasbescherming (IPM) is verplicht voor elke professionele gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen.
Ruim 150 geïnteresseerden woonden op maandag 13 januari onze studienamiddag Uienteelt in Kruisem bij. Er werd onder meer terruggeblikt op het voorbije teeltseizoen 2024.
Een veertigtal telers kwam op onze studiedag langs om meer te weten te komen over digitale economie en hoe de sierteelt hierin zijn plaats kan vinden.
Wat waren de voornaamste bevindingen van onze studiedag over boerderijcompostering op donderdag 12 december?
Op dinsdag 17 december vond het webinar ‘Duurzaam watergebruik bij sierteelt op containervelden in openlucht’ plaats.
Op vrijdag 13 december vond in het Sportcentrum Westrand in Dilbeek de navorming fytolicentie, specifiek voor de sportsector, plaats.
Op woensdag 13 november had in Brussel een studiedag plaats over substraten. Deze dag stond in het teken van nieuwe, duurzame substraten voor de tuinbouwsector.
Op vrijdag 13 december 2024 vond de Workshop 'Hoe alternatieve meststoffen gebruiken in een gesloten teeltsysteem?' plaats bij handelskwekerij Dieter Vantyghem in Pittem.
Sinds 2020 liep er bij PSKW, Inagro, Viaverda en ILVO onderzoek in kader van het project IPMTrips, met als doel het verbeteren van onze kennis van de tabakstrips en het verbeteren van de...
Op donderdag 5 december organiseerden we op de site in Destelbergen een studienamiddag over potchrysanten. Een organisatie van Viaverda en het Agentschap Landbouw en Zeevisserij.
In deze brochure laten we landbouwers en onderzoekers aan het woord die al maatregelen nemen om de waterhuishouding op landbouwbedrijven en -percelen te verbeteren. Ze delen hun ervaringen en...
Het aantal beschikbare chemische gewasbeschermingsmiddelen neemt af, waardoor de efficiëntie van de overgebleven middelen onder druk staat door resistentie. De oplossing is om alternatieve...
Vanggewassen zijn groenbemesters die na de oogst worden ingezaaid om de nog aanwezige stikstof in het bodemprofiel op te nemen. Op die manier kan een lager nitraatresidu worden gehaald. Hoe...
Kom alles te weten over werkingsmechanismen van biostimulanten, de diversiteit aan biostimulanttypes, proefresultaten en de Bio4safe biostimulanten database.
Viaverda heeft doorheen de jaren een ruime expertise opgebouwd over meerlagenteelt voor sierplanten. Blijf via het Kenniscentrum Meerlagenteelt op de hoogte.
De bollenwolluis, Vryburgia amaryllidis, is een zeer moeilijk te bestrijden plaag in de teelt van Amaryllis als snijbloem en kan tot heel wat schade leiden. Deze wolluizen kunnen heel lang...